Kom helt tæt på Jernalderlivet

Hos Hjemsted byder hver dag på en lang række prøv-selv aktiviteter. her du kan opleve historien med alle dine sanser.

Prøv selv aktiviteter

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt (dog betales der for evt. materialer i nogle af de arbejdende værksteder). Børn og voksne kan prøve deres færdigheder som bl.a.:

Kriger og jæger:

Skyde med bue og pil
På vores bueskydningsbane kan du øve dig i jægerens vigtigste våben: bue og pil. Kæmp mod dine venner, om hvem der bliver dagens mesterskytte!
Denne aktivitet er egnet til alle aldre og størrelser – vi har både mindre buer til de små og buer til venstrehåndede.

Fisker:

Sejle i stammebåd
Hos fiskeren kan du ro en tur i en stammebåd, som de så ud omkring år 500. Nyd en stille tur rundt om Kaninøen, eller ro om kap med dine venner. Undertiden må det autentiske miljø vige for sikkerhed, så i stammebådene er der påbudt redningsveste.

Arkæolog:

Søg i den arkæologiske sandkasse
I den arkæologiske sandkasse kan man med en smule tålmodighed gøre spændende fund som smykkedele, potteskår og knogler fra dyr. Når du har fundet 5 ting, får du et udgravningsdiplom i butikken som bevis for dine arkæologiske evner – spændende aktivitet for den lille arkæolog.

Kriger:

Prøv kræfter på Valmarken
På Hjemsteds naturlegeplads, Valmarken, kan både piger og drenge, store som små, træne som rigtige jernalderkrigere. Her kan du øve dig i de færdigheder, som en modig kriger har brug for – hoppe langt, præcisionskaste, balancere og træne sværdkamp.

Andre aktiviteter f.eks. i Kramboden og hos smeden

I perioder vil man kunne besøge de arbejdende værksteder, hvor børnene vil kunne male deres egne skjolde, støbe tin smykker, snitte i træ, arbejde med læder og meget mere.