www.hjemsted.dk | Hjemsted - Danernes Verden | Hjemstedvej 60 | 6780 Skærbæk  | Tlf. (+45) 74 75 08 00

En helt anderledes Ferie

Tag udfordringerne op med fortiden, som man gjorde for ca. 2000 år siden.

I bliver klædt i tøj som de gik i dengang og prøver kræfter med madlavningen i lerkrukker på og ved bålet.
I bor i et rekonstrueret hus fra jernalderen med bålsted og halmseng og bliver hermed en del af et levende museum.
I stifter bekendtskab med nogle af de råvarer man brugte dengang og omstændighederne ved at lave alt mad fra bunden, bl.a. lave smør og ost.
Vi sørger for råvarer til maden som I formidler i parkens åbningstid, altså den mad der bliver lavet i krukker ved bålet. Morgenmadsprodukter og aftensmad skal I selv sørge for.
Tøj og krukker får I udleveret. Hvis I har jernalderkrukker og -tøj selv, er I velkommen til at bruge det.


 

Jeres profil

For at få den optimale oplevelse er det en fordel at være 4-8 personer. Børn får mest ud af det hvis de er fra 5 år, hvor de er uafhængige af de voksne, fordi de voksne bruger meget tid på bl.a. madlavning, brændehugning og dialoger med publikum. Har man mindre børn eller er man kun 2, kan man sagtens stadig være jernalderfamilie. Vær opmærksom på at jernalderlivet er mere fysisk krævende end det moderne liv.
I skal være indstillet på at leve tæt sammen i et rekonstrueret jernalderhus 24 timer i døgnet. Foruden jeres familie, bor der andre familier i landsbyen, som I skal samarbejde med omkring forskellige opgaver.
Vi forventer, at I aktivt deltager i publikumsformidlingen alle dage mellem kl. 10 og 17. Det indebærer, at I er villige til at fortælle om jeres oplevelser til de mange besøgende. Det er en fordel, men ikke et krav, at I kan et eller flere fremmedsprog, kender lidt til forhistorien og er praktiske anlagt. Det vigtigste er dog, at I har lyst til at leve primitivt og er villige til at være “en levende udstilling”.


 

Tid med hinanden

Uanset om man kommer med sin familie eller kommer som en flok venner, vil man komme hinanden ved. Man sover alle sammen i samme seng og børn vil hurtigt finde nye kammerater. Som jernalderfamilie bliver man nødt til at hjælpe hinanden for at få dagen til at rulle også med naboerne. Man bevæger sig meget idet man skal gå efter div. råvarer til madlavning. Hverdagens stress og jag bliver afløst af nedsat tempo og ro.
Tag en slapper efter måltidet midt på dagen, hvor alle har været i gang. Tag en sejltur i en stammebåd eller prøv at fange en fisk som i jernalderen. Vi har en stor legeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan få tiden til at gå. Alle vores aktiviteter må gerne benyttes som gæst.
Har man lyst til at være en del af formidlerteamet og give en hånd med, er det noget vi kan aftale. Vi forventer ikke at I hjælper, men I er velkomne.